Ce este executarea silita si de ce ai nevoie de un avocat?

In momentul in care esti intr-un proces prin care ti se impune anumite daune, ai nevoie de reprezentare executare silita din partea unui avocat, care sa te ajute. Clientii, care sunt persoane fizice sau juridice pot sa apeleze la avocati indiferent de problemele pe care vor sa le rezolve. Ibtinerea unei hotarari judecatoresti pentru a recupera creantele intra in atentia avocatilor si de aceea ar trebui sa nu eziti sa soliciti ajutor.

Ce reprezinta de fapt executarea silita?

Executarea silita a bunurilor este o procedura aprobata conform legislatiei din Romania si este impusa persoanelor care din motive variate nu pot sa isi indeplineasca sarcinile de plata. Persoanele juridice sau fizice pot sa fie executate silit in momentul in care intampina probleme financiare si ca urmare nu pot plati anumite obligatii banesti cum sunt creditele si restantele. Iata ce implica procedura de executare silita.

In primul rand se va achita taxa juridica si ulterior se va preda cererea de executare silita la biroul judecatoresc complet. Executorul judecatoresc trebuie sa deschida ulterior dosarul de executare si sa solicite aprobarea executarii de catre instanta competenta. Debitorul va fi ulterior instiintat prin somatie pentru a evita executarea silita. In cazul in care debitorul nu va efectua plata sau nu va face contestatie procedura de executare va fi demarata.

Avocatul pentru executare silita iti poate oferi consultanta legala necesara de la inceput si este prezent pentru a oferi clientului tot ajutorul necesar pentru a implementa cele mai bune solutii legale.

Ce contine cererea de executare silita

Cererea de executare silita trebuie sa contina si finroamtii cu privire la instanta careia ii este adresata, datele personale ale celor care sunt executati silit, datele debitorului, obiectul creantelor si modalitatea de executare sau semnatura. Dovada achitarii taxei de timbru si titlul executoriu va fi atasat acestei cereri. Tine cont de faptul ca aceste cereri pot sa fie contestate. Astfel, avocatul care facde contestatia te va ajuta cu tot ce trebuie in sensul acesta. Contacteaza cabinetul de avocatura in acest sens cat mai repede cu putinta.

Firmele care se ocupa de recuperari creante si bancile pot sa demareze o serrie de procecuri epntr a recupera creantele insa sunt motive de stres maxim pentru clientii cu probleme. Debitorii care primesc somatii prin care sunt informati cu privire la plata anumitor sume, trebuie sa considere din start ajutorul legal de specialitate,

Legat de creditori, acestia pot sa solicite si ei consiliere legala in cazul in care hotararea judecatoreasca nu este executata sau in cazul in care executarea nu are efect. In acest sens, intra in scena avocatii care stiu exact cum sa recupereze aceste daune si ce trebuie sa faca.

Call Now ButtonSuna Acum!