Victime accidente rutiere

Ce oferim?


„SCA Tita si Asociatii” va poate oferi expertiza necesara in obtinerea daunelor civile in urma accidentelor rutiere in care ati fost implicati.

In cazul in care ati fost implicat intr-un accident rutier produs din vina unei alte persoane, sau chiar din vina conducatorului autoturismului al carui pasager sunteti, sunteti indreptatit sa solicitati (si sa obtineti) despagubiri, in vederea acoperirii prejudiciului material si moral. Puteti obtine despagubiri chiar si daca autoturismul implicat in accidentul rutier nu este asigurat cu asigurare RCA, in acest caz despagubirile fiind platite de Biroul Asiguratorilor de Autovehicule din Romania (B.A.A.R.). Printre atributiile principale ale Biroului Asiguratorilor de Autovehicule din Romania se numara cea de plata a despagubirilor pentru persoanele care au suferit prejudicii in urma unor accidente de autovehicule produse pe teritoriul Romaniei si, in anumite conditii si pe teritoriul altor state, de autovehicule neasigurate sau neidentificate.

Chiar si in situatia in care numarul zilelor de ingrijiri medicale este sub limita celor 90 de zile prevazute in cuprinsul articolui 196 din codul penal, sau in urma evenimentului rutier ati suferit doar prejudicii materiale (avarierea autoturismului dumneavoastra) sunteti indreptatit sa obtineti despagubiri sau contravaloarea prejudiciului material. De asemenea, conform deciziilor I.C.C.J., puteti obtine despagubiri chiar si in cazul in care v-ati impacat cu responsabilul de producerea accidentului sau nu ati formulat plangerea penala in termenul necesar

Cu toate acestea, putem asigura asistenta, cu profesionalism, a persoanelor pretins a fi vinovate de producerea evenimentului rutier, avand obiectiv obtinerea unei solutii de clasare, achitare sau reprezentare in instanta pentru obtinerea unei solutii juste in raport cu natura cauzei (ex. suspendarea conditionata ori suspendarea sub supraveghere a executarii pedepsei).

Ne punem la dispozitie experienta si profesionalismul in vederea reprezentarii atat a persoanelor fizice (cetateni romani sau straini) dar si a persoanelor fiice.

In cazul vatamarilor corporale, atat persoana vatamata, dar si familia acesteia poate fi despagubita pentru prejudiciile suferite in urma evenimentului rutier. De asemenea, in cazul decesului unei persoane apropiate, specialistii nostri va pot acorda asistenta juridica pentru recuperarea tuturor cheltuielilor efectuate cu acest prilej, dar si pentru obtinerea daunelor morale, pentru toti membrii familiei.

In vederea obtinerii sumelor la care sunteti indreptatit, societatea noastra va poate consilia, in mod profesionist, metodic si procedurizat in fata societatilor de asigurari, in vederea obtinerii solutiilor optime, la masa negocierilor.

In situatia in care nu se poate ajunge la un acord, va punem la dispozitie expertiza noastra in fata tuturor organelor judiciare sau in fata instantelor de judecata.

In acest sens, avocatii nostri va pot consilia, in mod profesionist, in vederea stabilirii in mod corect a circumstantelor in care a fost produs evenimentul rutier si obtinerea unor despagubiri intr-un cuantum cat mai ridicat. Specialistii nostri detin expertiza necesara, atat din punct de vedere juridic (redactare, in termenul legal, a plangerilor prealabile, a cererilor de constituire de parte civila, a actiunilor in fata instantelor civile, a cailor de atact, a cererilor de executare a titlurilor executorii, etc.), dar si din punct de vedere tehnic (elaborarea obiectivelor expertizei tehnice de specialitate, formularea de memorii si obiectiuni, etc.).

Angajarea unui avocat specializat in obtinerea de despagubiri in urma evenimentelor rutiere este imperios necesara. Astfel, in cazul in care veti opta pentru o discutie cu societatile de asigurari, la masa negocierilor se vor aseza, din partea acestor societati, specilisti al caror obiectiv va fi acordarea unor sume cat mai mici, fata de cuantumul cuvenit al despagubirilor cuvenite (prezentarea unor date inexacte privind jurisprudenta instantelor de judecata, evaluarea la un pret cat mai mic al cheltuielilor efectuate, etc.) In cazul in care se va ajunge la proces (fie penal sau civil), in cadrul acestuia, din partea societatii de asigurari se va prezenta un avocat specilizat in a specula orice aspect care sa duca la diminuarea sumelor ce va vor fi acordate.

Cu o echipa avand o experienta de peste 20 ani in domeniu formata din avocati specializati si din colaboratori din domenii in stransa legatura cu aceasta nisa (experti in reconstrutia si expertizarea accidentelor rutiere sau experti in medicina legala, executori judecatoresti), va putem sta oricand la dispozitie garantand expertiza, profesionalismul si confidentialitatea noastra.

Contactati-ne