Cum pot fi despagubiti pietonii raniti in accidente rutiere?

In toata lumea, din numarul total de raniri si decese violente, accidentele auto sunt responsabile de 30% din cazuir. Este clar incontestabil nivelul de periculozitate al accidentelor de circulatie, iar gradul de risc este foarte mare. Din fericire insa, exista posibilitatea de a obtine despagubiri accidente pietoni, cu ajutorul avocatilor.

Depunerea cererii pentru despagubiri accidente pietoni

Partile interesate pot sa se adreseze societatii de asigurare care a emis polita de asigurare RCA pentru autoturimul care este condus de soferul vinovat. In conditiile in care masina condusa de soferul vinovat nu are la data producerii accidentului polita viabila, BAAR este organul chemat sa ofere garantie victimelor pitenoilor si este de asemenea, entitatea care va primi aceasta cerere.

Avantajele promovarii unei solicitari de despagubire care este adresata direct catre persoana care raspunde de daune este reprezentat de celeritatea cu care seva solutiona, raportat la procedurile contradictorii care vor avea loc in fata unei instante.

Cuantumul pentru daunele pietonilor pe care o societate de asigurare poate sa il acorde este fix si modic.

De asemenea, pentru ca in fata societatilor de asigurare nu se poate da proba testimoniala, cuantumul despagubirilor nu poate fi valorificat integral. Acordarea de daune materiale petnru pietoni de catre societatile care trebuie sa raspunda se va face in limita actelor justificative.

In plus, asiguratorul va putea sa afirme ca victima accidentului are o parte din culpa, drept pentru care daunele se vor stabili proportional cu vinovatia fiecarei parti. Concluziile pe care societatea de asigurare le constata, in urma analizeiz culepi nu pot sa fie combatute de administrarea unui raport d eexpertiza facute de un experti neutru ales de una dintre parti pentru ca aceasta posibilitate exista doar in cadrul proceselor unde magistratul va numi un expert care sa fie oficial autorizat. De asemenea, partile pot sa numeasca un expert consilir, pe care instanta poate sa il aprobe. Acesta are aceleasi drepturi ca si expertul oficial si urmeaza sa participe la intocmirea unui raport de expertiza.

Acordarea daunelor pentru pietoni in cadrul litigiilor penale este posibila. In momentul in care leziunile unei victime sunt evaluate si implica un numar mai mare de 90 de zile de ingrijiri medicale pentru ca victima sa se vindece, fapta conducatorului auto vinovat intruneste toate condtiiile pentru infractiunea de vatamare corporala din culpa. In astfel de imprejurari sumele pentru despagubirile din accidente rutiere pe trecerea de pietoni se pot valorifica intr-un proces penal, cu ajutorul unei cereri speciale de constituire ca parte civila.

Chiar daca evaluarea medicala nu consemneaza mai mult de 90 de zile de ingrijiri dar au fost produse urmari prevazute de codul penal, asa cum sunt infirmitatile sau prejudiciile estetice permanente, fapta este considerata infraciune.