De ce ai nevoie de un avocat pentru litigii cu dezvoltatorii imobiliari?

In ultima vreme sunt tot mai multi dezvoltatori imobiliari care nu isi mai respecta contractele si in acest caz ai nevoie de un avocat litigii cu dezvoltatorii imobiliari, care sa te ajute. De cele mai multe ori, avocatii sunt solicitati pentru a rezilia contractele si pentru a recupera sumele platite in avans sau pentru a cere si pentru a obtine penalitatile de intarziere de la dezvoltatorii care nu si-au respectat promisiunile care au fost asumate contractual. In toate aceste cazuri este urmarita asistarea clientilor pentru a se obtine cele mai bune deal-uri cu dezvoltatorii sau cu bancile implicate pentru a se obtine proprietati libere de ipotecti si alte sarcini sau pentru a se obtine sumele platite ca avans alaturi de penalitatile de intarziere.

In functie de natura cazuelor se pot inainta plangeri penale pentru inselaciune sau actiuni prin care se solicita rezilierea contractelro sau se constata dezolutiunea contractului plus solicitarea despagubirii. Plangerile pentru inselaciune trebuie sa fie promovate in cazul dezvoltatorilor care au vandut apartamente in stadiul de proiect dar nu au depus ulterior niciun efort pentru a le construi, disparand pur si simplu cu banii. Plangerile penale trebuie sa fie depuse chiar si atunci cand pagubitul considera ca nu mai are sanse de a recupera banii pentru ca, daca nu intreprinde nimic, nu va putea recupera nimic.

Actiunile prin care se reziliaza sau se constanta rezilierea promovate alaturi de cererea de depunere in situatia anterioara plus plata de penalitati sau dobanda legala trebuie sa fie promovate in cazul in care dezvoltatorul nu isi respecta obligatiile stipulate in contract. Cea mai des intalnita incalcare a constractului de dezvoltatori este de fapt nerespectarea termenului de predare al bunurilor imobile. In acest sens, trebuie sa amintim faptul ca fiecare actiune de tipul acesta trebuie sa fie precedata de conciliere directa care este obligatorie in procesele comerciale evaluabile in bani.

Dupa ce se obtine o hotarare in prima instanta in materie comerciala va trebui sa stii ca aceasta poate sa fie pusa in executare chiar daca este promovat un apel sau un recurs, fara sa fie necesara investirea cu formula executorie. Aceasta este o interpretare data legilor existente in prezent.

In conditiile in care dezvoltatorul a dat faliment modul in care pagubitii isi vor recupera pierderile variaza de la o societate la alta. Din practica, s-a dovedit ca in cazul falimentului se vor reduce sansele de a recupera sumele inainte dezvoltatorului. Pe de alta parte, dosarele de faliment mari sunt la inceput asa ca timpul este cel care va decide procentul din punct de vedere statistic pentru recuperarea sumelor.

In actualul context economic, inclusiv prevederile din legea falimentului sunt cele pe care se vor baza avocatii pentru a oferi ajutor clientilor.