Cum te poate ajuta un avocat in cazul unui accident rutier?

In cazul in care esti victima unui accident rutier din care au rezultat daune materiale sau daune fizice, respectiv decesul unei persoane, un avocat accidente rutiere te va ajuta sa obtii despagubirile necesare.  Avocatii care se ocupa de accidentele rutiere au experienta in acest domeniu si stiu exact ce anume trebuie sa faca pentru a veni in ajutorul victimelor. Evaluarea daunelor se va face pe baza anumitor criterii obiective si va fi necesar ca fapta sa fie dovedita in fata instantei de judecata.

Ce se intampla atunci cand intervine decesul unui apropiat?

In cazul in care are loc decesul unei persoane apropiate, rudele – copiii, fratii, nepotii, sotul sau concubina si alte persoane aflate in intretinerea victimei sau care sunt apropiate de victima, au dreptul de a solicita despagubiri pentru pierderile suferite.

Indiferent daca exista leziuni pentru integritatea fizica sau nu, cele mai des intalnite urmari ale accidentelor rutiere sunt reprezentate de avariile pe care le au vehiculele. Asiguratorul RCA este obligat sa ofere despagubiri pentru a coperi costurile care au fost generate de repararea vehiculului, de tractarea lui si toate costurile generate de lipsa de utilizare a acestuia.

Care este termenul la care pot fi solicitate daunele si modalitati de plata

Termenul in care pot fi solicitate despagubirile pentru prejudiciile care au fost suferite ca urmare a accidentelor rutiere este de trei ani din momentul in care s-a produs evenimentul. Modalitatea de a plati aceste sume de bani este una care se efectueaza cu ajutorul unei cereri adresate asiguratorilor RCA sau prin cererea de chemare in judecata in fata unei instante. De foarte multe ori, scopul este acela de a solutiona cererea direct la asiguratorul RCA, insa in situatia aceasta sumele care se vor inainta catre companie sunt mici si nu acopera prejudiciile reale.

Solicitarea repararii prejudiciilor cu ajutorul instantei este situatia in care cuantificarea sumelor de bani se va stabili cu ajutorul instantei. In situatia aceasta, un judecator urmeaza sa se raporteze exact la toate datele si elementele care influenteaza luarea unei decizii.

Cu ajutorul unui avocat cu experienta, daca esti victima unui accident, vei prezenta cazul tau in mod corect persoanelor care pot lua o decizie in favoarea ta, astfel incat sa poti beneficia de sumele aferente despagubirii in urma unui accident rutier. Avocatii stiu exact cum trebuie facut dosarul si ce trebuie sa cuprinda, care sunt cele mai importante documente si ce probe trebuie sa fie luate in calcul astfel incat sa poti obtine sumele corecte ca despagubire in urma accidentului rutier. Apeland la un avocat, vei obtine mai repede toate documentele de care ai nevoie si vei face depunerile la timp pentru ca procesul sa mearga corect.