De ce sa apelezi la un avocat atunci cand trebuie sa obtii daune morale pentru accidente rutiere?

In cazul in care ai fost implicat intr-un accident rutier, iti prezentam mai multe motive pentru care sa apelezi la un avocat pentru daunel morale accidente rutiere, care sa te ajute sa obtii sumele care ti se cuvin.

Un avocat specializat stie exact care sunt procedurile

La fel ca in orice alt proces, pentru recuperarea daunelor morale este necesar sa depui mai multe acte organelor competente si sa faci toate procedurile necesare. Un avocat stie exact de ce ai nevoie si cum sa obtii toate documentele. In plus, iti va spune exact si termenele in care trebuie sa le obtii. Spre exemplu, certificatul medico legal este bine sa fie scos in maxim 30 de zile din momentul in care accidentul s-a produs. De aceea, este recomandat sa suni avocatul imediat ce a avut loc accidentul si sa tii cont de toate sfaturile acestuia.

In cazul accidentelor nu vei plati nimic inainte

Cele mai multe case de avocatura nu cer absolut nimic victimelor inainte de a castiga procesul, iar onorariul este recuperat din banii oferiti de asigurator ca despagubire, intr-un anumit procent pe care il vei stabili cu casa de avocatura. Astfel, nu trebuie sa te gandesti la bani dinainte si tot ce trebuie sa faci este sa iti vezi interesul si sa te ocupi de ceea ce te preocupa si anume obtinerea despagubirilor cat mai repede si cat mai curand.

Avocatul te va sfatui cu privire la persoanele care au dreptul la despagubire si te va ajuta cu dosarele

Sa luam cazul in care sotia isi pierde sotul intr-un accident rutier de care nu se face vinovat. Aceasta are dreptul sa ceara despagubiri pentru ea, insa in cazul in care barbatul a avut copii, are dreptul de a cere despagubiri si pentru acestia. De asemenea, daca parintii sotului sunt in viata, acestia au si ei dreptul la despagubiri. In cazul in care sotul a avut frati, acestia au de asemenea dreptul la despagubire ca urmare a decesului cauzat de accident. La toate aceste persoane se adauga si cei care erau in intretinerea barbatului decedat, daca pot dovedi ca depindeau material de acesta. Prin urmare, pentru fiecare dintre aceste parti implicate se va deschide un dosar separat pentru ca despagubirea este individuala si nu se imparte intre parti.

Avand in vedere toate aceste informatii, ajutorul unui avocat este foarte important in cazul unui accident rutier. Recomandarea noastra este aceea de a alege sa lucrezi cu un avocat cu experienta in domeniu, care sa stie exact ce anume trebuie sa faci si cum astfel incat sa iti obtii suma de bani corecta si sa implici toate partile care au dreptul la despagubire.