De ce sa apelezi la un avocat pentru despagubiri accidente rutiere cu deces?

In momentul in care esti victima unui accident rutier, avocatii sunt cei care te vor ajuta sa treci cu bine, mai repede, peste acest moment. Tot ce trebuie sa faci este sa apelezi la un avocat specializat in despagubiri accidente rutiere cu deces astfel incat sa poti sa iti ceri drepturile fara probleme. Mai jos, sunt mai multe detalii legate de despagubirea pe care o poti primi in astfel de situatii.

Cine va plati despagubirea pentru accidentul rutier?

In cazul unui accident rutier care survine cu vatamari corporale sau cu deces, vei putea obtine despagubiri cu titlu de daune morale si cu titlu de daune materiale de la firma de asigurari RCA a soferului vinovat, ca recompensa pentru suferinta pe care ai suportat-o si pentur cheltuielile care au fost cauzate de producerea accidentului. De aceea, este foarte important sa nu semnezi niciun act de impacare cu soferul care este vinovat de accident pentru ca risti ca societatea la care a fost incheiata polita sa nu mai plateasca nimic.

Cine poate sa obtina despagubirile in cazului unui accident cu victime?

In cazul in care in urma accidentului survine vatamarea corporala, toate persoanele care sufera o astfel de vatamare cauzata de producerea unui accident auto, cu conditia sa nu fi fost in totalitate vinovata de producerea accidentului. In cazul unui deces, vor avea dreptul la despagubiri copiii, fratii, bunicii, parintii, nepotii, sotia sau sotul, concubina sau concubinul si toate persoanele care pot sa dovedeasca faptul ca au suferit pierderi ca urmare a decesului.

Care sunt sumele pe care le poti primi?

In cazul unui accident rutier cu deces copilul poate sa obtina pana la 120.000 de euro pentru decesul parintelui, parintele poate obtine pana la 150.000 de euro pentru copilul minor decedat, iar fratele pentru un frate decedat poate obtine in jur de 75.000 de euro.

In cazul unui accident rutier cu vatamari corporale se vor obtine in jur de 1000 de lei pentru fiecare zi de ingrijiri medicale – cu spitalizre sau fara, care sunt consemntate in Certificatul medico-legal.

In cat timp pot fi obtinute despagubirile RCA pentru accidente rutiere?

Aceste despagubiri se obtin in cateva luni, in functie de modul in care merge cazul si de situatia prezenta in tara. In pandemie, termenele pentru procese s-au decalat foarte mult ducand si la intarzieri in solutionarea cazurilor.

In cat timp pot cere despagubiri?

Poti cere despagubiri in cel mult 3 ani din momentul in care s-a finalizat cercetarea penala, insa este indicat sa scoti certificatul medicolegal in cel mult 30 de zile din momentul in care s-a produs accidentul. In cazul unui deces, pot fi cerute despagubiri in 5 ani din momentul in care s-a finalizat cercetarea.