Ce implica un accident rutier cu deces si de ce ai nevoie de un avocat?

Accidentele rutiere care se soldeaza cu decesul victimei pot sa reprezinte obiectul unei infractiuni de ucidere din culpa, conform dispozitiilor din articolul 192 din Noul Cod Penal. Prin urmare, in momentul in care o persoana cunoscuta sau o ruda a decedat ca urmare a unui accident rutier, iti recomandam sa apelezi al un avocat accidente rutiere cu deces. Uciderea din culpa a unei persoane se va pedepsi cu inchisoare intre 1 si 5 ani.

De asemenea, uciderea din culpa a unei persoane ca urmare a incalcarii dispozitiilor legale sau a masurilor de prevedere pentru exercitiul unei profesii sau meserii sau pentru a efectua o anumita activitate se va pedepsi cu inchisoare intre 2 si 7 ani. In momentul in care incalcarea dispozitiilor legale sau a masurilor de prevedere constituie o infractiune se vor aplica regulile privind concursul de infractiuni. Chiar daca la inceput urmarile accidentului sunt doar vatamari corporale, in momentul in care victima decedeaza, aceasta fapta va fi calificata drept ucidere din culpa in cazul in care exista o legatura de cauzalitate intre deces si accidentul rutier.

Un incident soldat cu deces se poate numi infractiune in momentul in care persoana decedata nu este cea vinovata de producerea accidentului. Ca urmare a unui accident rutier cu victime, au dreptul la despagubiri parintii decedatului, sotul sau sotia, copiii, fratii si toate celelalte persoane care pot sa dovedeasca o legatura stransa cu victima, demonstrand prejudiciul efectiv produs. Echipa de avocati in accidente rutiere a intampinat de-a lungul anilor probleme similare cu cele cu care te confrunti acum si sunt specializati in acest sens pentru a obtine daune morale si materiale, drept pentru care este recomandat sa lucrezi cu avocati pentru a castiga.

Valoarea despagubirilor pentru reclamatii care solicita daune morale ca urmare a unui deces se va stabili de instanta de judecata sau de procedurile amiabile de catre societatea de asigurari raspunzatoare. Instanta de judecata pentru evaluarea dimensiunii reparatorii urmeaza sa se raporteze la mai multi factori cum ar fi natura relatiilor de afectiune dintre defunct si reclamanti.

Pentru ca magistratul va aprecia in mod subiectiv si in raport cu propriile convingeri cuantumul despagubirilor, nu exista bareme care sa anticipeze solutia instantei de judecata. Pe de alta parte pentru solutionarea amiabila a cererilor de despagubire, societatea de asigurare se ghideaza dupa baremul fix, rigid, in acord cu care va fi stabilita despagubirea si se vor acorda sumele de bani.

In functie de modalitatea de solutionare pe care o alegi procedura prin care vei obtine despagubirile se poate face intr-un termen de cateva luni de zile, in cazul cererilor promovate direct in fata asiguratorului, acolo unde sumele acordate sunt mai mici decat cele care sunt obtinute pe cale judecatoreasca, in termen de 1 pana la 3 ani in cadrul prodedurii contencioase si acolo unde urmeaza sa se administreze si alte probe.