Ce inseamna despagubiri morale in cazul accidentelor rutiere?

Atunci cand esti victima unui accident rutier ai dreptul la despagubiri atat pentru daunele suferite de catre masina cat si pentru daunele aduse persoanelor care se aflau cu tine sau pentru coducatorul vehiculului. Prin urmare, va fi necesar sa apelezi la un avocat specializat in despagubiri morale accident. Ai dreptul sa obtii despagubiri morale si materiale in urma unui accident suferit.

Procedura prin care poti obtine aceste despagubiri poate sa fie una litigioasa – caz in care instanta poate stabili cuantumul reparatoriu sau poate sa fie amiabila, in momentul in care oferta formulata se societatea de asigurari, ca urmare a negocierilor sau in absenta negocierilor, apreciaza solicitarea ca fiind justa.

Suma de bani care poate fi oferita ca despagubire este oferita din bugetul special al societatilor de asigurari. In prezent, in tara noastra, toate contractele care sunt incheiate cu societati de asigurari, au si clauze care fac referire la obligatia de despagubire pentru deces cu sume care variaza intre 5000000 de euro si 3500000 pentru vatamare corporala.

Cum te poate ajuta un avocat?

Avocatul are o experienta vasta in materie de obtinere a despagubirilor datorate ca urmare a unui accident rutier, iar echipa cu care vei lucra se confrunta des cu situatii similare cu a ta. Costurile initiale care sunt necesare petnru a demara procedurile prin care se obtin despagubirile sunt minime sau sunt inexistente.

In cazul in care ai suferit vatamari care iti restrang posibilitatile de a te deplasa, avocatul se va prezenta la domiciliul tau sau intr-un alt loc indicat.

Deoarece procesul de obtinere a despagubirilor este sinuos, avocatii sunt cei care se ocupa de asistarea in fata organelor de urmarire penala sau in instanata de judecata.

Toate cunostintele dobandite de avocati in timp pot sa elimine capcanele juridice care au fost promovate de asiguratori si care deseori solicita diminuarea daunelor in mod complet nejustificat.

Conform statisticilor, in toata lumea din numarul total de decese si vatamari corporale, accidentele auto constituite peste 30 de procente din cazuri. Dupa cum se poat evedea, gradui de periculozitate al accientelor este incontestabil si probabilitatea de a se produce vatamari corporale este foarte mare.

In cazul in care esti victima unui accident rutier – atat ca sofer, cat si ca pasager, tot ce trebuie sa faci este sa iei legatura cu un avocat. Trebuie mentionat faptul ca au dreptul la despagubiri inclusiv pasagerii din masina vinovata, toti in afara de conducatorul auto care este vinovat de accidentul rutier. Deci, primul pas dupa un accident rutier este sa iei legatura cu un avocat care sa iti explice pasii de urmat si care sa te ajute sa obtii despagubirile corecte pentru cazul tau, in functie de dovezile si documentele prezentate.