Ce se intampla atunci cand ai nevoie de minim 100 de zile de ingrijiri medicale?

Uneori, in urma unui accident rutier exista posibilitatea de a avea nevoie de 100 de zile de ingrijiri medicale sau chiar mai mult, caz in care vei beneficia de despagubiri de la partea vinovata, mai exact de la asiguratorul partii vinovate. Pentru asta, ai nevoie de un avocat care sa iti ofere asistenta si indrumare, astfel incat sa poti beneficia de ajutor in obtinerea despagubirilor. Instanta de judecata care va primi cererea pentru daunele morale pentru o victima care are nevoie de 100 de zile de ingrijiri medicale, urmeaza sa evalueze sumele banesti acordare si nu poate sa fie obligata sa faca doar un calcul matematic inmultind zilele de ingrijiri cu sume fixe.

In prezent, legile nu contin criterii clare si obiective prin care se pot stabili despagubirile pentru a repara prejudiciile nepatrimoniale astfel incat instanta se ghideaza dupa criterii subiective, tinand cont de particularitatile spetei deduse.

In ceea ce priveste criteriile de stabilire a daunelor morale, s-a devedit ca acestea se vor cristaliza prin raportarea la consecintele negative pe care le sufera persoana vatamata, atat in plan fizic cat si in plan psihic dar si tinand cont de importanta pe care o au valorile lezate, de masura in care aceste valori au fost lezate si de intensitatea cu care victimele au perceput urmarile accidentelor. De asemenea conteaza modul in care viata victimei este afectata atat in plan social cat si in domeniul profesional.

O relevanta deosebita pentru aprecierea cuantumului daunelor morale este reprezentata de criteriul numit doctrina si de importanta pentru victima a prejudiciilor nepatrimoniale, care se apreciaza in legatura stransa importanta pe care valoarea morala lezata o are.

In cazul in care o victima a unui accident solicita despagubiri pentru 100 de zile de ingrijiri medicale, se acorda o apreciere a propriei valori nepatrimoniale care a fost afectata, tinand cont de criterii subiective. Astfel, prejudiciul va fi cu atat mai important cu cat o valoare lezata prin fapte ilicite este mult mai importanta pentru victima.

Dupa cum se poate deduce, o instanta poate solutiona cauza care a fost sesizata aplicand normele de drept in situatia de fapt, dupa ce sunt administrate probele, cu alte cuvinte, instanta va fi abilitata sa faca anumite analize concrete pentru toate consecintele faptelor ilicite care determina prejudicii si poate aplica criteriile de evaluare a prejudiciilor morale, in circumstante efective ale cauzei.

Instanta va avea in vedere dimensiuni subiective raportate la elemente concrete ale spetei si pentru criteriile conturate in doctrina. In plus, persoana care are un certificat medical pentru 100 de zile de ingrijiri se poate adresa si societatii de asigurari care a emis RCA-ul pentru autoturismul care a cauzat accidentul rutier.