Cum se obtin despagubiri pentru zilele de ingrijiri medicale rezultate in urma unui accident rutier?

Fiecare persoana implicata intr-un accident rutie – atat soferul cat si pasagerii sai, pasagerii soferului vinovat si pietonii – pot beneficia de despagubiri pentru zile de ingrijiri medicale. Pentru a fi obtinute astfel de despagubiri este insa necesar sa iti angajezi un avocat care sa te ajute. Experienta avocatului in materie de despagubiri este foarte importanta pentru a se obtine sumele corecte. Impreuna cu o echipa de avocati vei avea mai multe sanse sa obtii despagubirile corecte.

Ce inseamna zile de ingrijiri medicale

Prin notiunea de zile de ingrijiri medicale se intelege un termen abstract cu ajutorul caruia medicul legist poate cuantifica gravitatea leziunilor suferite de o persoana. Acest numar de ingrijiri medicale nu se va suprapune cu durata vindecarii anatomice a leziunilor si nici cu zilele de internare sau cu concediul medical.

Conteaza foarte mult severitatea pe care o au leziunile posttraumatice care va fi exprimata de catre medicul legist, acesta fiind si cel care va acorda un numar de zile de ingrijiri medicale. Medicul se va raporta astfel la durata tratamentului de spitalizare, tipologia leziunii, trasaturile clinice si evolutive pe care afectiunea le implica, locul in care se afla leziunea, antecedentele medicale si terapia aplicata, alaturi de alte astfel de detalii care pot influenta numarul de zile de recuperare.

De asemenea, numarul zilelor de ingrijiri medicale va fi calculat raportat la baremele medico-legale care vor stabili durata medie a vindecarii anatomice, cu tot cu zilele de spitalizare si cu durata zilelor de concediu medical. Severitatea acestor leziuni posttraumatice exprimata de catre medicul legist prin acordarea unui numar de zile de ingrijiri se va raporta printre altele si la durata tratamentului in regim de spitalizare si la trasaturile clinice si evolutive ale afectiunilor, la tipologia leziunilor si la localizarea acestora, la antecedentele medicale pe care le are victima si la terapia aplicata.

Numarul de zile de ingrijiri medicale se va calcula raportat la baremele medico legale care vor stabili durata medie a acestor ingrijiri medicale pentru fiecare afectiune in parte. Toate aceste bareme sunt un indrumar care are caracter orientativ pentru toti cei care evalueaza aspectele mai sus mentionate.

Cu toate ca societatea de asigurari, in momentul in care formuleaza ofertele pentru despagubiri se va raporta la numarul zilelor de ingrijiri medicale, instantele nu pot fi obligate sa aplice aceeasi metoda pentru cuantificarea prejidiciului, pentru ca este suverana in momentul aprecierii daunelor si dimensiunilor pentru despagubirile pe care trebuie sa le primeasca victimele din accidente.

Conteaza foarte mult tipul de leziune, localizarea sa si dimensiune ape care o are. De asemenea, terapia poate fi chirurgicala sau medicamentoasa, respectiv de recuperare, fapt ce influenteaza de asemenea daunele.

Call Now ButtonSuna Acum!